topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta alla norma

Pasta alla norma

met aubergine, vers basilicum en twee kazen

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3032 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Pan
•Hapjespan of grote koekenpan
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat uitstomen.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten al roerend goudbruin.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de helft van de pecorino, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de overige pecorino en het overige basilicum.