Ravioli uit de oven met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli uit de oven met kippendijreepjes

Ravioli uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus en een vulling van venkel

Verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van venkel en venkelzaad.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

140 gram

Ravioli met venkel en venkelzaadjes

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2707 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.9 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie Tip).
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Heeft jouw oven geen grillstand? Verwarm de oven dan op 220 graden en gratineer de ravioli in stap 3 bovenin de oven.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes, paprika en knoflook 3 - 4 minuten.
  • Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat pruttelen terwijl je de ravioli kookt.
  • Kook de ravioli 4 - 6 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Gratineren
3
  • Meng de ravioli door de tomatensaus met de helft van de Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de ravioli toe aan een ovenschaal en bestrooi met de overige Italiaanse kaas.
  • Gratineer de ravioli 5 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de ravioli met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op, deze kan nog erg heet zijn!

Tip: Wist je dat de tomatenblokjes in pak bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse tomaten?