HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHertenstoofpotje Met Aardappelpuree En Paddenstoelen
topBanner
Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade met dragon en pompoenpitten

Luxe winterkost
Lees meer

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.

Labels:FestivitiesExtra groente
Allergenen:RoggeGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

300 gram

Hertenstoofvlees

(BevatRogge, Gluten)

1 stuk(s)

Laurierblad

600 gram

Aardappelen

10 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

(Kan bevattenSelderij)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola en veldsla

stuk(s)

Leffe 0.0%

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

3 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

ml

Melk

⅔ tl

Honing

⅔ tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3640 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3640 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten34.0 g
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten76 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels17.52 g
Vezels17.52 g
Eiwitten45 g
Eiwitten45 g
Zout0.0 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.

5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.