Skip to main content
Plantaardige kipnuggets in sticky appelsiensaus
Plantaardige kipnuggets in sticky appelsiensaus

Plantaardige kipnuggets in sticky appelsiensaus

met knoflook-gemberrijst, broccoli en gomasio

4.4
(92)

Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuifje zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Soja
Sesamzaad
Selderij
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten: Mosterd)

¼ stuk(s)

Sinaasappel

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Broccoli

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3044 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten95.4 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels17.1 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.1 g
Potassium553.5 mg
Calcium94.2 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de gemberpuree 1 minuut.
  • Voeg de rijst en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Laat daarna afgedekt staan.
Broccoli koken
2
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot met deksel.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm.
  • Snijd het basilicum fijn.
Nuggets bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets en lente-ui 6 - 8 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Pers ondertussen de appelsien uit. 
  • Haal de vegan nuggets uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg het appelsiensap en de zoet-pikante chilisaus toe aan de pan. Meng goed en verwarm 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg de broccoli en de vegan nuggets erbovenop. 
  • Besprenkel met de appelsiensaus.
  • Garneer de broccoli met de gomasio.
  • Garneer met het basilicum en de cashewstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders