Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot

Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Spruiten

3 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1.52 stuk(s)

Ei

40 gram

Fourme d'Ambert

5 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3319 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers21 g
Vezels3.1 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Ovenschaal
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.

Uien bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).

Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.

Spruiten koken
3

Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Quiche voorbakken
4

Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.

Quiche vullen
5

Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de fourme d'Ambert (zie Tip) en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Fourme d'Ambert heeft een natuurlijke korst die je gewoon kunt eten; eraf snijden is dus niet nodig.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.

Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten.