Skip to main content
Quesadilla met groenten en cheddar
Quesadilla met groenten en cheddar

Quesadilla met groenten en cheddar

met limoenmayonaise en salade

3.9
(1,4K)

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Labels:
Végé
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat: Gluten)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Wok
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Groenten wokken
1

• Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 - 7 minuten met peper en zout. Pers ondertussen het sap van de limoen uit. • Verhit een koekenpan met 1 tl olijfolie per tortilla en leg één tortilla in de pan. Verdeel er de gewokte groenten over en bestrooi met de geraspte cheddar.

Tortilla beleggen
2

• Bedek de pan met een deksel totdat de kaas is gesmolten. Bedek de bovenkant van de quesadilla met een andere tortilla en draai voorzichtig om. • Bak de andere kant nu krokant en goudbruin in 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Herhaal deze stap voor alle tortilla's of bak met meerdere pannen tegelijk.

Sausje maken
3

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl van het limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

Serveren
4

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. Serveer met de salade en de limoenmayonaise om te dippen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders