Skip to main content
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen

4.6
(158)

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

20 gram

Serranoham

50 gram

Beurre blanc

(Bevat: Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse dragon en bieslook

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bimi broccoli

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3296 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten53.4 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten43.9 g
Zout2 g
Potassium250 mg
Calcium70 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Zet de aardappelen onder water in een pot en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en laat uitstomen.

Groenten koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en voeg toe aan een sauteerpan. Voeg de broccolini toe en zet onder water. Voeg een snuif zout toe aan het water en kook, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet het water af en laat de sperziebonen en broccolini in de pan liggen.

Saus maken
3

Scheur de serranoham in kleine stukken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 6 - 8 minuten in de oven. Voeg ondertussen de zure room toe aan een hoge kom samen met de knoflook, dragon, bieslook en de helft van de peterselie. Gebruik een blender of staafmixer om er een glad geheel van te maken. Bewaar apart. Snijd de overige peterselie fijn.

Vis bakken
4

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur naar middellaag, voeg dan de beurre blanc toe en verwarm 2 minuten.

Aardappelen stampen
5

Voeg 1/2 el boter per persoon toe aan de pan met groenten en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de groene saus, 1/2 el boter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe. Stamp goed door. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de aardappelpuree over borden en verdeel de groenten eroverheen. Leg de vis bovenop de groenten en verdeel de serranoham eroverheen. Besprenkel met de beurre blanc. Garneer met de amandelen en de fijngesneden peterselie.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders