In deze lasagne worden de lasagnebladen deels vervangen door gesmoorde prei: lekker en functioneel. Dana bleu maakt de saus hartig. De geroosterde walnoten geven het gerecht een extra bite. ook makkelijk om de dag van te voren al te maken, zodat je het enkel in de oven hoeft te doen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200
Prei
250
Biologische halfvolle melk
1
Verse tijm
4
Vers basilicum
25
Walnoten
40
Danablu
1
Lasagnebladen
1
Roomboter
25
Bloem
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het witte gedeelte van de prei in de lengte in kwarten en daarna in stukken van 15 cm. Snijd het lichtgroene deel (niet het uiterste einde) van de prei in halve ringen.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak het preigroen 2 minuten. Voeg het preiwit en 100 ml melk per persoon toe en smoor (zachtjes koken), afgedekt, 8 -10 minuten op middellaag vuur.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Snijd de basilicum grof maar houd 2 blaadjes basilicum per persoon apart ter garnering. Hak ondertussen de walnoten grof.
Schep alleen het preiwit uit de pan met een schuimspaan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Voeg de bloem toe aan het preigroen en roer 1 minuut. Voeg de overige melk, tijm en basilicum toe en roer tot een saus. Meng met de dana blue en breng op smaak met peper en zout.
Schenk 1/4 deel van de kaassaus in de ovenschaal en bedek deze met de helft van de lasagnevellen. Schenk hier weer 1/4 deel van de kaassaus op en bedek met de helft van het preiwit. Herhaal tot bijna alle saus gebruikt is. Bedek de bovenste laag preiwit met een laatste laagje saus. Garneer met de blaadjes basilicum en bestrooi met de walnoten.
Bak de lasagne 20-25 minuten in de oven. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.