BestellenCadeaubon
Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Smaakvol koken met lentebier

Een biertje is niet alleen lekker in een glas maar ook in de pan. Zo geeft dit Brand Saison bier een eigenzinnige smaak aan deze stamppot. De postelein is een echt seizoensproduct en komt van Hollandse bodem. De rundergehaktballetjes hoef je alleen nog maar te bakken. Lekker makkelijk!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

½

Ui

1

Gedroogde rozemarijn

75

Brand Saison bier

(Bevat Gluten)

3

Gekruide rundergehaktballetjes

300

Vastkokende aardappelen

½

Koolrabi

75

Postelein

Zelf toevoegen

½

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Bloem

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Mosterd

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Bak de gehaktballetjes.
1

Smelt de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundergehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.

Voeg de bloem toe.
2

Haal de rundergehaktballetjes uit de koekenpan en bewaar apart. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg het bier toe en roer glad. Voeg 25 ml water per persoon toe en roer opnieuw goed door. Voeg de rundergehaktballetjes toe en kook, afgedekt, 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen (soprano) en koolrabi. Schil ondertussen de aardappelen en koolrabi, snijd in parten en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.

Scheur de postelein klein.
4

Stamp de aardappelen en koolrabi tot een grove stamppot. Voeg een klein scheutje melk en/of het achtergehouden kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Scheur de postelein klein en roer het grootste deel als laatste door de stamppot.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige postelein en serveer met de rundergehaktballetjes en de saus.