HelloFresh
topBanner
Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Smaakvol koken met lentebier

Lees meer

Een biertje is niet alleen lekker in een glas maar ook in de pan. Zo geeft dit Brand Saison bier een eigenzinnige smaak aan deze stamppot. De postelein is een echt seizoensproduct en komt van Hollandse bodem. De rundergehaktballetjes hoef je alleen nog maar te bakken. Lekker makkelijk!

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2

Knoflookteen

1

Ui

2

Gedroogde rozemarijn

150

Brand Saison bier

(BevatGlutenbevattende granen)

6

Gekruide rundergehaktballetjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

600

Vastkokende aardappelen

1

Koolrabi

150

Postelein

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1

Bloem

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1

Mosterd

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten75 g
Vezels13 g
Eiwitten42 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Smelt de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundergehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.

2

Haal de rundergehaktballetjes uit de koekenpan en bewaar apart. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg het bier toe en roer glad. Voeg 25 ml water per persoon toe en roer opnieuw goed door. Voeg de rundergehaktballetjes toe en kook, afgedekt, 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen (soprano) en koolrabi. Schil ondertussen de aardappelen en koolrabi, snijd in parten en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.

4

Stamp de aardappelen en koolrabi tot een grove stamppot. Voeg een klein scheutje melk en/of het achtergehouden kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Scheur de postelein klein en roer het grootste deel als laatste door de stamppot.

5

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige postelein en serveer met de rundergehaktballetjes en de saus.