Vrij vertaald betekent salsiccia "worstjes" in het Italiaans. Voor onze versie maak je deze pizza met kruidige boerenworst als topping.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Varkensboerenworst
200 gram
Passata
10 gram
Verse basilicum en oregano
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Rode ui
1 snufje
Chilivlokken
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Snijd het verse basilicum en de oregano fijn. Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de passata met het basilicum en breng op smaak met peper en zout.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel. Verdeel het worstvlees in kleine stukken.
Besmeer het deeg met 5 el tomatensaus per pizza. Beleg de pizza met de rode ui, het worstvlees, de oregano en de mozzarella. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie en een mespuntje chilivlokken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de chilivlokken zijn erg pittig!
Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven. Verdeel de pizza's over de borden.