HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Roti Met Kippendij En Aardappel
topBanner
Pittige roti met kippendij en aardappel

Pittige roti met kippendij en aardappel

met sperziebonen en zoetzure komkommer

Wereldkeuken
Lees meer

De rotiplaat is nieuw in je box! Je kunt ervoor kiezen om hem met stukjes kippendij en aardappel te vullen of om hem lekker in de saus te dippen. Eet smakelijk!

Allergenen:EiGlutenTarweMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kippendij met bot

300 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 zakje(s)

Surinaamse kruiden

1 stuk(s)

Komkommer

200 gram

Haricots verts

2 stuk(s)

Rotivel

(BevatGluten, Tarwe, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2293 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de rode ui. Snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en snijd doormidden.

2

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Braad de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en houd apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook, rode peper en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.

3

Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de hapjespan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de haricots verts en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten.

4

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en rode ui toe aan een kom. Verhit in een steelpan per persoon: 1 el water, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Haal van het vuur wanneer de suiker opgelost is en giet over de komkommer en rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om.

5

Breng ruim water aan de kook in een waterkoker. Voeg 1 ei per persoon toe aan de steelpan van het zoetzuur en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren. Verwarm de rotiplaat zonder verpakking 3 minuten in de oven.

6

Verdeel de aardappelen en haricots verts in diepe borden. Schep de saus eroverheen. Leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de rotiplaat en de zoetzure komkommer.