Pittige groene viscurry met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

65 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Paksoi

10 gram

Mix van ajuin en look

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Koolvishaasje

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

20 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2964 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers8 g
Vezels5.9 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Pour le riz, portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Pesez la quantité exacte de riz et faites-le cuire 12 à 15 minutes. Égouttez-le si nécessaire et réservez-le sans couvercle. Détaillez le poivron en dés. Coupez le pak choï en lanières.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, broccoli en zonnebloempitten.

Préparer le curry
2

Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne. Faites-y revenir le mélange d'ail et d'oignon 1 minute. Ajoutez le poivron et le pak choï. Poursuivez la cuisson encore 2 minutes. Ajoutez, par personne : 1/2 sachet d’épices de curry vert et 90 ml de lait de coco. Mélangez bien et laissez cuire doucement 3 minutes à feu doux.

Couper les garnitures
3

Détaillez la tomate en cubes. Coupez le citron vert en quartiers. Découpez le filet de lieu jaune en dés. Ajoutez le poisson, les cubes de tomate et 1 cc de nuoc-mâm par personne au curry, puis faites cuire 4 minutes. Salez et poivrez à votre goût.

Tip: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Servir
4

Servez le riz et le curry de poisson dans des assiettes creuses. Garnissez des noix de cajou et des quartiers de citron vert.