topBanner
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk

Supersnel
3.1/4(437)
Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen:VisNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

130 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Paksoi

20 gram

Mix van ui en knoflook

1 zakje(s)

Groene currykruiden

180 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

200 gram

Koolvishaasje

(BevatVis)

2 tl

Vissaus

(BevatVis)

40 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2964 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Weeg de juiste hoeveelheid rijst af en kook 12 - 15 minuten. Giet eventueel af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in reepjes.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Fruit de mix van knoflook en ui 1 minuut. Voeg de paprika en paksoi toe en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 zakje currykruiden en 90 ml kokosmelk toe. Roer goed door en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken.

3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koolvis in blokjes. Voeg de koolvis, tomatenblokjes en 1 tl vissaus per persoon toe aan de curry en kook 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst en de viscurry over diepe borden. Garneer met de cashewstukjes en de partjes limoen.