HelloFresh
topBanner
Pita's met kruidige kip en salade

Pita's met kruidige kip en salade

Met geroosterde kikkererwten, komkommer en yoghurt-tahinsaus

QUICK & EASY
Lees meer

Onze slager heeft de kip alvast voor je gekruid met ras el hanout, wat zoiets betekent als 'het beste van de winkel', een kruidenmengsel met sterke, warme smaken. Kikkererwten zijn erg voedzaam, ze zitten vol vezels en eiwitten.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ blik

Kikkererwten

½ tl

Cayennepeper

4 stuks

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

200 g

Kippendijreepjes

1 stuks

Mini-romaine sla

1 stuks

Komkommer

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Laat de kikkererwten goed uitlekken. • Meng de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier met de helft van de zonnebloemolie, de cayennepeper, peper en zout. • Rooster 10 – 12 minuten in de oven. Leg na 8 minuten de pitabroodjes naast de kikkererwten op de bakplaat.

2

• Snipper ondertussen de rode ui. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gekruide kippendijstukjes met de rode ui in 6 – 8 minuten gaar. • Snijd ondertussen de mini-romainesla in repen en snijd de komkommer in kleine blokjes.

3

• Meng in een saladekom de helft van de yoghurt-tahin saus met de witte balsamicoazijn, peper en zout. • Meng bijna alle mini-romaine, de geroosterde kikkererwten en de komkommer door de dressing.

4

• Serveer de pitabroodjes aan tafel en laat iedereen de broodjes naar smaak beleggen met de overige miniromaine, de kip en de yoghurt-tahinsaus. • Serveer met de salade.