Pita met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade

Deze vegetarische döner kebab is nieuw in de box! Het is 100% plantaardig en gemaakt van tarwe- en soja-eiwit.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Paprikapoeder

50 gram

Paprikareepjes

80 gram

Vegetarische döner kebab

2 stuk(s)

Pitabroodje

2 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3028 kJ
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels9.9 g
Eiwitten32 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Coupez l'oignon rouge en fines demi-rondelles. Écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Je kunt de pitabroodjes ook opwarmen in een broodrooster.

Cuire
2

Dans la sauteuse, faites chauffer 1 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif. Faites cuire la moitié de l'ail, le cumin et le paprika en poudre, l'oignon rouge, les lanières de poivrons et le kebab végétarien 2 à 3 minutes. Enfourner les pitas 4 à 5 minutes.

Tip: Is de oven nog niet helemaal op temperatuur? Bak de pitabroodjes dan iets langer.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra et 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc. Salez et poivrez. Coupez la tomate en quartiers.Coupez la laitue grossièrement et réservez-en un peu pour en garnir la pita plus tard. Mélangez le reste de la laitue et la tomate à la vinaigrette. Dans le petit bol, mélangez le yaourt avec le reste d'ail. Salez et poivrez.

Servir
4

Coupez les pitas en deux et garnissez-les de la salade mise de côté, des légumes et du kebab végétarien. Étalez la sauce au yaourt à l'ail sur les pitas. Accompagnez de la salade.

Tip: Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten? Vaker vegetarisch eten draagt ook bij aan minder watergebruik, ontbossing en uitstoot van broeikasgassen.