Je serveert deze pittige piri-piri-kippenpoten met geroosterde bospeen en aardappeltjes. De gebakken aardappeltjes zijn niet alleen heel lekker bij de kip, het zetmeel in de aardappelen heeft nog een extra functie: doordat het een beschermend laagje vormt op je tong, smaakt de piri-pirisaus minder pittig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Wortel
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
Citroen
200 gram
Vastkokende aardappelen
2 stuk(s)
Gemarineerde kipdrumsticks
30 gram
Mesclun
1 el
Aioli
1 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte in kwarten. Snijd de pruimtomaat in parten en pers de citroen uit. Was de aardappelen grondig en snijd in parten.
Verdeel de tomaat over een bakplaat met bakpapier en leg de gekruide kipdrumsticks erop. Leg de peen ernaast. Besprenkel de kip en de groenten met de helft van de olijfolie en 2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de groenten en de kipdrumsticks 30 – 35 minuten in de oven, of tot de kipdrumsticks gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom de mesclun met de witte balsamicoazijn en ½ tl citroensap per persoon.
Verdeel de kipdrumsticks, de groenten en de gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de aïoli.