Peruaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper

Peru is de afgelopen jaren meerdere keren uitgeroepen tot beste culinaire bestemming in de wereld door het prestigieuze World Travel Awards (WTA). In dit gerecht krijg je een breed smaken- en texturenpalet: zacht gegrilde zoete aardappel, friszure yoghurt, knapperige mais in limoen, peper en koriandersalsa gecombineerd met stevige zilvervliesrijst.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Maiskolf

1 pak(ken)

Zwarte bonen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

70 gram

Zilvervliesrijst

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)946 kcal
Energie (kJ)3958 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers29 g
Vezels20.3 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Vergiet
Bakpapier
Bakplaat
Rasp
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Verwijder de bladeren van de maiskolf, zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Verdeel de rode ui en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, kruid met peper en zout en meng goed. Bak in 25 - 30 minuten gaar. Schep halverwege om. Verdeel de mais over de ene helft van een andere bakplaat met bakpapier en de zwarte bonen over de andere helft. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, kruid met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Salsa maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit in een saladekom. Snijd de koriander fijn. Meng 1/4 tl limoenrasp per persoon, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, de koriander, de rode peper en de tomaat door het limoensap in de saladekom. Breng op smaak met zout.

Rijst koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 50 gram rijst en 25 gram feta per persoon. Wat je overhoudt kun je de volgende dag in een salade gebruiken.

Afwerken
5

Meng de mais door de salsa in de saladekom. Verkruimel de feta.

Tip: Wist je dat dit gerecht je bijna 60% van je ADH vezels levert? Dit is te danken aan de bonen, zilvervliesrijst, groente en zoete aardappel.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop, zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met ui en bonen ernaast. Serveer de magere yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met feta.