HelloFresh
Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 250 beoordelingen
Lees meer

Deze maaltijdsoep is geïnspireerd op locro de papa uit Peru. Deze aardappelsoep vind je niet alleen bij Peruaanse gezinnen op tafel, het is een favoriet in heel Zuid-Amerika. Vandaag maak je een vegetarische variant met komijn en toppings zoals cashewnoten en feta.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Pinda'sNotenGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

200 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Kruimige aardappelen

1 stuks

Courgette

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

4 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

2 stuks

Bruine ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

700 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3197 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout5.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de bataat af. Schil de bataat en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.

Soep koken
Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de bataat toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en bataat in 15 minuten zachtjes gaar koken.

Garnering snijden
Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof. Bak de bruine ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.

Courgette bakken
Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, de cashewnoten, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.