Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten door het gebruik van zowel linzen als de Italiaanse schapenkaas pecorino. Linzen zijn ook rijk aan voedingsvezels, net als de Italiaanse volkoren penne. We laten graag zien dat een vegetarische variant op de bekende gehaktsaus uit Bologna net zo lekker is!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
40 gram
Linzen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Wortel
½ tl
Gedroogde oregano
½ blik(ken)
Tomatenpuree
90 gram
Volkoren penne
40 gram
Geraspte pecorino
naar smaak
Gekleurde cherrytomaten
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillon
1 el
Zwarte balsamicoazijn
¼ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Meng de linzen met een snufje zout en 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en snijd de peen in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de aubergine, peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn, honing en peper naar smaak toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg tussendoor extra water toe als de saus te droog wordt.
Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af.
Giet de linzen af en voeg de linzen en de helft van de pecorino toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper, zout en verhit 1 minuut. Voeg daarna de penne toe.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.