De onmisbare partner van patatas bravas is salsa brava. In dit recept maak je daar een variant op met verse rode peper en knoflook als smaakmakers.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
500 gram
Vastkokende aardappelen
2 tl
Paprikapoeder
4 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Passata
4 stuk(s)
Ei
(BevatEi)50 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Aioli
(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)4 el
Olijfolie
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de puntpaprika's donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdun de saus eventueel met een beetje water als hij de dik is geworden.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte cheddar. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
Verdeel de rode puntpaprika's en de kaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.