Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse basilicum en oregano
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Spekreepjes
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Mafaldine
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)
65 gram
Rode kerstomaten
1 el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
Verhit 1/2 el olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.
Kook de pasta in 7 - 9 minuten al dente (zie Tip). Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram pasta per persoon en garneer de maaltijd met de helft van de Italiaanse kaas. De overige pasta en kaas zijn heerlijk met groenten in een pastasalade voor bijvoorbeeld de lunch.
Halveer de rode kerstomaten en snijd het basilicum in reepjes.
Weetje: Kerstomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Voeg de kerstomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.
Serveer de pasta al forno en garneer met het overige basilicum.