HelloFresh
topBanner
Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

met paksoi, champignons en zoete Aziatische saus

Lees meer

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Labels:Balans
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Kogelbiefstuk

120 g

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode ui

5 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

200 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Champignons

1 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Doe dit een halfuur tot een uur voordat je hem gaat bakken, zodat de hele biefstuk op kamertemperatuur kan komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel.

2

Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg de laatste 5 minuten de zoete Aziatische saus toe. Giet indien nodig af.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep terwijl de groenten bakken de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe en bak 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne plakken.

6

Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de plakjes kogelbiefstuk erop.