Parelgerstsalade met kogelbiefstuk
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Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

met paksoi, champignons en zoete Aziatische saus

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Parelgerst

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

2.5 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)534 kcal
Energie (kJ)2234 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8 g
Vezels3.9 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Préparer
1

Sortez le rumsteak du réfrigérateur une demi-heure à une heure avant de le cuire, pour qu’il soit à température ambiante. Préparez le bouillon dans la casserole.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 125 ml kokend water.

Cuire l'orge perlé
2

Pesez la bonne quantité d’orge perlé et faites-le cuire 25 à 30 minutes environ dans le bouillon, à couvert. Remuez bien entre temps jusqu’au fond pour éviter qu’il n’attache. Dans les 5 dernières minutes, ajoutez la sauce asiatique douce. Égouttez au besoin.

Couper
3

Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l’oignon rouge et râpez le gingembre. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez les champignons en quartiers. Taillez le pak-choï en lamelles.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur - een vitamine (B11) die de aanmaak van witte en rode bloedcellen bevordert en helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad zijn rijk aan foliumzuur.

Mélanger
4

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse et revenir l’ail, l’oignon rouge, le gingembre et le piment rouge 1 minute. Ajoutez les champignons et le pak-choï, puis faites-les cuire 8 à 10 minutes. Ajoutez ensuite l’orge perlé, puis réchauffez brièvement le tout. Salez et poivrez.

Tip: Voeg geen extra olie toe als het in het begin te droog lijkt. De champignons laten na verloop van tijd vocht los.

Cuire à la poêle
5

Pendant la cuisson des légumes, épongez le rumsteak avec l’essuie-tout. Salez et poivrez. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Dès qu’elle est bien chaude, faites saisir le rumsteak 2 à 4 minutes de chaque côté. Retirez-le ensuite de la poêle et laissez-le reposer au moins 3 minutes sous une feuille d’aluminium. Coupez-le ensuite en fines tranches.

Tip: Snijd de biefstuk tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Servir
6

Servez l’orge perlé et les légumes dans des bols profonds. Disposez les tranches de bœuf par-dessus.