Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
85 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
10 gram
Pompoenpitten
40 gram
Veldsla
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Witte balsamicoazijn
¼ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
• Rasp de schil van de limoen (zie TIP) en pers de limoen uit.
• Snijd de verse koriander fijn.
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.
• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.
• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.
• Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!