HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Chorizo En Courgette
topBanner
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla

Lees meer

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:CaloriebewustLekker snelExtra groente
Allergenen:GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Parelcouscous

(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Chorizoblokjes

40 gram

Cranberrychutney

100 gram

Radicchio en ijsbergsla

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

260 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2676 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2676 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten24.0 g
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten76 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers21.0 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels7.81 g
Vezels7.81 g
Eiwitten26 g
Eiwitten26 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

2
  • Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom.
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten.
  • Verdeel de salade ernaast.
  • Verbrokkel de witte kaas en verdeel over de salade.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!