Skip to main content
Papillot van zeebaars met ratatouille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise

"En papillote" is een Franse kooktechniek die "in papier" betekent. Ingrediënten worden in bakpapier of folie gevouwen en daarna gebakken. Deze methode stoomt het voedsel, waardoor het vocht en veel smaak vasthoudt!

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat: Vis)

20 gram

Mix van ajuin en look

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

45 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3654 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels12.1 g
Eiwitten36.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Dep de wedges droog en meng in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven.

Papillot maken
2

Halveer de citroen. Snijd een helft in schijfjes en de andere helft in partjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Leg elke dorade met de huid naar beneden op een groot vel aluminiumfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de bladpeterselie. Leg wat citroenschijfjes op de vis. Houd 1 citroenschijfje per persoon apart ter garnering. Besprenkel de vis met de extra vierge olijfolie. Vouw het pakketje stevig dicht.

Groenten snijden
3

Bak de vis de laatste 10 - 12 minuten mee met de aardappelen in de oven (zie Tip). Bereid ondertussen de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de courgette en tomaat in blokjes.

Tip: Past de vis niet meer bij de aardappelen? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.

Ratatouille maken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de tomatenpuree toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de sauteerpan en laat de ratatouille, afgedekt, 6 - 8 minuten pruttelen. Snijd ondertussen het basilicum fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met het basilicum en de Parmigiano Reggiano. Voeg citroensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de ratatouille, aardappelen en vis over borden. Serveer de overige limoenpartjes en de basilicum-parmezaanmayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade