Cottage pie met gehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cottage pie met gehakt en cheddar

Cottage pie met gehakt en cheddar

met wortel, prei en aardappelen

Vandaag maak je een ovenschotel met gehakt en cheddar, ofwel Cottage pie! Cottage pie is de Engelse naam voor een gerecht dat bestaat uit gehakt bedekt met aardappelpuree.

Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Laurierblad

½

Tomatenpuree

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3338 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels18.4 g
Eiwitten35.9 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. 
  • Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit de helft van de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de wortel en prei 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Bereid ondertussen de bouillon.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam..

Puree maken
3
  • Voeg het laurierblad en per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 3 tl worcestershiresaus, 1 tl gedroogde tijm en 1/2 el bloem toe aan de sauteerpan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat het geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, de overige boter en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.