Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree

Pastinaak staat bekend als wintergroente, maar kan het hele jaar door gegeten worden. Wist je dat hij zoeter wordt van smaak door vorst?

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Oesterzwammen

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Beurre blanc

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

5 gram

Verse bladselder

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2917 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels21 g
Eiwitten37.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Aardappelstamper
Large Frying Pan
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in grove stukken. Bewaar wat van de pastinaakschillen.
  • Zet de aardappelen en pastinaak onder water in een pot, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1/2 el boter toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el boter in een grote pan op hoog vuur en bak de sjalot 1 - 2 minuten. 
  • Scheur de oesterzwammen in repen van 1 - 2 cm.
  • Voeg de oesterzwammen en de gemengde gesneden paddenstoelen toe aan de pan en bak 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op hoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de pastinaakschillen toe. Bak in 2 - 3 minuten krokant.
  • Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de beurre blanc en het mosterdzaad toe en roer goed door. Verwarm 1 minuut.
Serveren
4
  • Snijd de bladselder fijn. 
  • Verdeel de pastinaak-aardappelpuree over de borden. Leg de paddenstoelen en vis erbovenop.
  • Schenk de beurre blanc eroverheen.
  • Garneer met de pastinaakchips en de bladselder.

Weetje: Paddenstoelen zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.