Skip to main content
Oosterse tomatensaus met rundergehakt
Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Met Turkse rode peper en aardappelpuree

In het Midden-Oosten worden gehaktballen 'köfte' genoemd. Rond, plat, klein of groot; ze bestaan in vele vormen en smaken. Vandaag maak je een oosters geïnspireerd gerecht met een tomatensaus met komijn en Turkse rode peper die goed past bij de köfte. Als tegenhanger van de pittige köfte serveer je een romige aardappelpuree.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Turkse rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

250 gram

Kruimige aardappelen

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Passata

120 gram

Rundergehakt met köftekruiden

6 leaves

Verse munt

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

scheutje

Melk

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3598 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan

Instructies

snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Turkse rode peper en de tomaat in kleine blokjes.

aardappel
2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

saus
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook, sjalot, rode peper en komijn 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Turkse rode peper en tomaat toe en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, voeg de tomatenpassata toe en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel langer wanneer je de saus te dun vindt. Breng op smaak met peper en zout.

gehakt
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 3 – 4 minuten los. Bak het gehakt niet langer, anders wordt het droog. Breng op smaak met peper en zout.

munt
5

Snijd ondertussen de verse munt in reepjes.

serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de tomatensaus eromheen en het gehakt erop. Garneer met de verse munt.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes