Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van curry en honingpinda's. Houd je van extra pikant? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

200 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)815 kcal
Energie (kJ)3410 kJ
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten34 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Kom
Saladekom
Pan met deksel
Film plastique
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Breng water aan de kook in een ruime steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.

Ei marineren
2

Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.

Komkommersalade maken
3

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Sperziebonen en noedels koken
4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse Udon noedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.

Bakken
5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan (zie Tip 1). Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.