Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl
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Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

met komkommer, wortel en pinda's

Dit recept is geïnspireerd op de Vietnamese rijstnoedelsoep bún bò. Vooral in Parijs is deze soep erg populair - daar staat hij omgekeerd op het menu als bò bún.

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gemalen citroengras

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

60 gram

Brede rijstnoedels

1 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Komkommer

0.13 stuk(s)

Rode peper

15 gram

Ongezouten pinda's

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Bruine basterdsuiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2725 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers16 g
Vezels2.3 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer la marinade
1

Portez une casserole d’eau salée à ébullition pour les nouilles. Ciselez finement l'ail et l'échalote. Coupez l'émincé de bœuf en petits morceaux. Dans un bol, mélangez la moitié de l’ail, l'échalote, la citronnelle moulue et par personne, ½ cs de nuoc-mâm et ½ cc de cassonade. Ajoutez la viande, mélangez bien et réservez au frais.

Cuire les nouilles
2

Lorsque l’eau est à ébullition, faites cuire les nouilles 3 à 5 minutes. Égouttez et rincez-les à l'eau froide jusqu’à ce qu’elles soient froides. Pendant ce temps, épluchez et râpez la carotte.

Tip: Je krijgt meer noedels dan nodig: gebruik de aangegeven hoeveelheid, want anders smaakt het gerecht flauwer. Gebruik de overige noedels voor een ander gerecht. De noedels in traditionele Vietnamese bo bun worden van oudsher koud gegeten. Als je ze liever lauw eet, spoel ze dan niet af met koud water.

Préparer la garniture
3

Hachez l’oignon. Épluchez et coupez le concombre en deux dans la longueur. Épépinez-le à la cuillère, puis taillez-le en demi-rondelles. Épépinez et émincez finement le piment rouge. Ciselez la coriandre et la menthe. Concassez les cacahuètes.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Préparer la sauce
4

Dans le petit bol, mélangez le piment rouge, le reste d’ail et de nuoc-mâm. Ajoutez l'huile de sésame, un bon filet d'eau, le vinaigre de vin blanc ou de riz, et 1 cc de cassonade par personne. Mélangez. Mettez la carotte et le concombre dans 2 bols différents. Salez et poivrez, puis arrosez chaque bol avec 1/3 de la sauce. Mélangez bien.

Cuire la viande
5

Juste avant de servir, faites chauffer un filet d’huile de tournesol dans un wok ou une sauteuse. Ajoutez l’oignon et faites-le revenir 2 à 3 minutes à feu vif. Ajoutez le boeuf et faites-le cuire 1 à 2 minutes jusqu’à ce qu’il soit doré et légèrement caramélisé.

Tip: Bak het vlees niet te lang zodat het mals blijft; bak het slechts 1 minuut langer als je van doorbakken rundvlees houdt.

Servir
6

Servez les nouilles dans des bols ou des assiettes creuses. Arrosez-le avec le 1/3 de sauce restante. Disposez le concombre et la carotte par-dessus. Ajoutez le bœuf. Saupoudrez de cacahuètes et d'herbes ciselées.

Tip: Bij dit gerecht moeten de smaken in balans zijn: zorg er dus voor dat elke hap een beetje van elk ingrediënt bevat.