Skip to main content
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui

4.1
(76)

Nieuw ingrediënt in je box! Deze harissa van Hello Harissa is een pikante, aromatische mix van chili en kruiden. Perfect om curry's, vlees en sauzen extra smaak te geven.

Labels:
Calorie Smart
Végé
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kurkuma

125 gram

Rode kerstomaten

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Hello Harissa

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Uienchutney

¾ tl

Gemalen kaneel

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

250 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten18.7 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten106.5 g
waarvan suikers16 g
Vezels17.3 g
Eiwitten19.1 g
Zout2.9 g
Potassium564 mg
Calcium25.6 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon in een pot. Voeg de rijst, komijn, kaneel en kurkuma toe.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Zet het vuur uit en laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Kerstomaten roosteren
2
  • Verdeel de kerstomaten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn, honing, Hello Harissa (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
  • Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 4 minuten.
  • Voeg de uienchutney toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de linzen toe aan de rijst en roer goed door.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de verse kruiden grof.
  • Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kom.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, yoghurt, overige knoflook en de helft van de verse kruiden toe aan de kom met limoensap. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de mujaddara over diepe borden. Verdeel de ui, komkommer, yoghurt en kerstomaten eroverheen.
  • Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders