HelloFresh
topBanner
Moederdagtaartjes met aardbeien en nectarines

Moederdagtaartjes met aardbeien en nectarines

voor de allerliefste moeders!

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Nectarine

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Aardbei

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1184 kJ
Energie (kcal)283 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels3 g
Eiwitten6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Bakplaat
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de nectarine in dunne parten en snijd de aardbeien in plakjes.Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.Meng de roomkaas met per persoon 1 el suiker, 1/4 tl limoenrasp en 1/2 tl limoensap.

2

Snijd van het bladerdeeg per persoon één hart en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Verspreid het roomkaasmengsel over het bladerdeeg, zorg dat je de randen vrij houdt.Verdeel het fruit over de roomkaas en bak de harten 20 - 25 minuten in de oven.Strooi na 15 minuten het amandelschaafsel over het fruit en bak mee.

3

Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

4

Serveer de taartjes en garneer met de munt. Fijne moederdag!