
Mixed grill met souvlaki en köfte
met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki
Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
10 gram
Munt, oregano en peterselie
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
(Kan bevatten Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden
1 stuk(s)
Spies
100 gram
Rode kerstomaten
1 stuk(s)
Libanees flatbread
(Bevat Gluten, Tarwe)
20 gram
Leccino olijven
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1.25 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo.
- Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve ringen.
- Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.
- Meng in een grote kom het gehakt met de gesnipperde rode ui, de helft van de oregano, de helft van de knoflook, peper en zout.
- Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.
- Snijd de muntblaadjes fijn.
- Halveer de komkommer en snijd de helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Knijp daarna met je handen of een schone theedoek, boven de wasbak, in delen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer.
- Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
- Rijg de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Leg deze kipsouvlaki in een ovenschaal.
- Meng in een kom de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier.
- Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
- Verwarm de laatste 1 - 2 minuten het Libanees platbrood mee in de oven.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin.
- Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten.
- Snijd ondertussen de olijven grof en snijd de bladpeterselie fijn.
- Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de overige munt en 1/4 el olijfolie per persoon.
- Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal.
- Verkruimel de witte kaas over de salade.
- Verdeel de köfte en souvlaki over de borden.
- Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij.
- Serveer met het Libanees platbrood.