Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
70 gram
Bulgur
½ zakje(s)
Ras el hanout
100 gram
Italiaanse groentemix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
20 gram
Abrikozenstukjes
Amandelschaafsel
1 pak(ken)
Kikkererwten
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
250 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 125 ml bouillon en vul dat aan met 125 ml kokend water.
Tip: Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de bulgur te snel droogkookt. Kook je voor kinderen die niet van sterke smaken houden? Voeg dan iets minder ras el hanout toe.
Tip: De bulgur, kikkererwten en groenten geven dit gerecht de meeste vezels. Wist je dat er ook vezels zitten in de noten en de abrikozen?
Tip: Deze maaltijd bevat bijna 100% van de ADH vezels. Vezels houden je darmen gezond, en dat levert veel voordelen op. Zoals een versterkt immuunsysteem en een verlaagd risico op veel ziektes.