Mexicaanse taco's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

Met pittige groene peper en cheddar

Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa via de taco-hype die is ontstaan in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen. Samen met de groene peper en het gekruide kipgehakt zorgen ze voor typisch Mexicaanse smaken.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Tomaat

120 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ tl

Mexicaanse kruiden

½ blik(ken)

Tomatenpuree

½ blik(ken)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels16 g
Eiwitten43 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Bord

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de groene paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika, de Guadalajara en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.