HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeatier Hamburger Met Blauwe Kaas En Spek
topBanner
Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

Premium
Lees meer

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:Lekker snelComfort food
Allergenen:MosterdGlutenTarweMelk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Appel

2 stuk(s)

Limousinburger

(BevatMosterdKan bevattenTarwe, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten)

80 gram

Fourme d'Ambert

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatGluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), EierenKan bevattenSesamzaad, Eieren, Soja, Gluten, Lupine, Noten)

4 plak(ken)

Ontbijtspek

80 gram

Pikante uienchutney

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 zakje(s)

BBQ rub

200 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

2 el

Mayonaise

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Roomboter

2 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5262 kJ
Energie (kcal)1258 kcal
Energie (kJ)5262 kJ
Energie (kcal)1258 kcal
Vetten74.0 g
Vetten74.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten99 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers35.0 g
waarvan suikers35.0 g
Vezels11.54 g
Vezels11.54 g
Eiwitten43 g
Eiwitten43 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaten door de helft.
  • Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Snijd de Fourme d'Ambert in dunne plakjes.
  • Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. 
  • Verdeel halverwege de kaas over de burger.
  • Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
4
  • Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng de appel, de cherrytomaten en de slamix door de dressing.
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek. Smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.