HelloFresh
topBanner
Marokkaanse tomatensoep met kikkererwten

Marokkaanse tomatensoep met kikkererwten

Met pitabroodjes, harissa en koriander-yoghurtsaus

Lees meer

Deze tomatensoep heeft een Marokkaanse twist: hij bevat kikkererwten en harissa. Doseer de harissa voorzichtig, want je krijgt het er warm van! De koriander en yoghurt vormen de frisse tegenhanger. Erbij eet je knapperige pitabroodjes.

Labels:BalansVeggie
Allergenen:SelderijGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Wortel

3 stuks

Bleekselderij

(BevatSelderij)

1 stuks

Gele paprika

2 tl

Gemalen komijnzaad

½ blik

Kikkererwten

3 tl

Harissa

200 g

Tomatenblokjes

4 stuks

Mini-pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

12 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 ml

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2109 kJ
Energie (kcal)504 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels17 g
Eiwitten19 g
Zout6.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Grote pan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden of gebruik een broodrooster voor het roosteren van de pitabroodjes in stap 4. Bereid 400 ml bouillon per persoon.

2

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en snijd de gele paprika in kleine blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en komijn 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen, bleekselderij, paprika en 1 tl van de pittige harissa per persoon toe en bak 4 – 6 minuten mee. Voeg daarna de kikkererwten, tomatenblokjes en de bouillon toe. Verlaag het vuur en laat 10 – 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak 5 minuten in de oven of rooster in een broodrooster.

5

Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de helft van de koriander met de yoghurt (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de soep met de pitabroodjes en koriander-yoghurtsaus. Garneer de soep met de overige koriander.