Gember is ontzettend veelzijdig. Van zoet tot hartig en van thee tot cake. Gember combineert supergoed met lichtzoete ingrediënten zoals wortel en pompoen, maar ook met andere specerijen zoals anijs en chilipeper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Citroen
1 tl
Verse gember
20 gram
Dadelstukjes
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Paprika
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
65 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, paprika, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Roer de Afrikaanse kruidenmix erdoor samen met de bouillon. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur sudderen. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten.
Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten en knijp naar smaak uit boven de groentestoof. Laat nog 5 - 6 minuten zonder deksel verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.