HelloFresh
topBanner
Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

met couscous, rozijnen en spinazie

Stoofpotje
Lees meer

De Marokkaanse keuken staat bekend om de populaire tajineschotels, couscous en het gebruik van veel kruiden. En laat dit recept nou precies deze drie elementen combineren. De kipfilet is gekruid met ras el hanout en deze laat je na het bakken volledig garen in de linzentomatenstoof. De volkoren couscous kan natuurlijk niet ontbreken en de rozijnen die je erin serveert, zorgen voor een lekker zoete noot. De geur van deze stoofschotel zorgt ervoor dat iedereen binnen no time aan tafel schuift!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Groene paprika

140 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

30 g

Sultana rozijnen

(BevatTraces of Nuts, Traces of Peanuts, Traces of Sesame, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kipfilet met ras-el-hanout kruiden

1 blik

Tomatenblokjes

2 tl

Ras el hanout

⅔ pak

Linzen

100 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels13 g
Eiwitten39 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes. Meng de couscous in een kom met de rozijnen en giet de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten wellen.

2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart – de kipfilet hoeft nog niet gaar te zijn.

3

Verhit in de pan met bakvet 1/2 el olijfolie per persoon en bak de knoflook, ui en groene paprika 2 – 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, 1/4 tl suiker per persoon en 1 tl ras-el-hanout per persoon toe. Roer goed door en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Giet de linzen af en voeg ze toe aan de tomatensaus. Voeg de spinazie in delen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de kipfilet toe aan de linzentomatenstoof. Kook, afgedekt, nog 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de kip gaar is.

6

Verdeel de couscous met rozijnen over de borden en schep de linzenstoof erop. Leg de kipfilet bovenop.