Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

met couscous, rozijnen en spinazie

De Marokkaanse keuken staat bekend om de populaire tajineschotels, couscous en het gebruik van veel kruiden. En laat dit recept nou precies deze drie elementen combineren. De kipfilet is gekruid met ras el hanout en deze laat je na het bakken volledig garen in de linzentomatenstoof. De volkoren couscous kan natuurlijk niet ontbreken en de rozijnen die je erin serveert, zorgen voor een lekker zoete noot. De geur van deze stoofschotel zorgt ervoor dat iedereen binnen no time aan tafel schuift!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Groene paprika

70 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

15 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Kipfilet met ras-el-hanout kruiden

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

1 tl

Ras el hanout

⅓ pak(ken)

Linzen

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels13 g
Eiwitten39 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel

Instructies

Preparing
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes. Meng de couscous in een kom met de rozijnen en giet de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten wellen.

Frying
2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart – de kipfilet hoeft nog niet gaar te zijn.

Cooking
3

Verhit in de pan met bakvet 1/2 el olijfolie per persoon en bak de knoflook, ui en groene paprika 2 – 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, 1/4 tl suiker per persoon en 1 tl ras-el-hanout per persoon toe. Roer goed door en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Add spinach
4

Giet de linzen af en voeg ze toe aan de tomatensaus. Voeg de spinazie in delen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Add chicken
5

Voeg de kipfilet toe aan de linzentomatenstoof. Kook, afgedekt, nog 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de kip gaar is.

Serving
6

Verdeel de couscous met rozijnen over de borden en schep de linzenstoof erop. Leg de kipfilet bovenop.