Skip to main content
Zelfgemaakte pompoensoep met croutons
Zelfgemaakte pompoensoep met croutons

Zelfgemaakte pompoensoep met croutons

4 porties | met tijm en zure room

3.9
(72)

Ondanks het feit dat je de soep én de croutons zelf maakt, zet je dit gerecht in 30 minuten op tafel! Je maakt het af met crème fraîche voor een extra romige smaak.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

600 gram

Pompoenblokjes

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

10 ml

Kokend water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2137 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten35.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten9.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook.
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
Soep koken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pot en voeg het kokende water toe. Dek af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 
Garnering maken
3
  • Snijd het broodje in blokjes 1 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. 
  • Voeg 2/3 van de zure room toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. 
  • Verdeel de overige zure room over de kommen. 
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders