Spookachtige pompoencake met sinaasappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spookachtige pompoencake met sinaasappel

Spookachtige pompoencake met sinaasappel

+/- 10 stukken | Maak het zelf met verse ingrediënten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

0.14 stuk(s)

Hokkaido pompoen

⅕ stuk(s)

Sinaasappelsap

80 gram

Boerencakemix

0.3 tl

Gemalen kaneel

15 gram

Roomkaas

5 gram

Pecannoten

Zelf toevoegen

el

Zonnebloemolie

0.3 el

Suiker

80 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)6 kcal
Energie (kJ)26 kJ
Vetten0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten1.5 g
waarvan suikers1.5 g
Vezels0.1 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Garde
Staafmixer
Mixer
Mixer
Kleine kom

Instructies

Pompoen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de zaden. (tip) Snijd in blokjes van 2 à 3 cm en weeg af.
  • Rooster de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier 15-20 minuten in de oven. Laat de oven aan staan.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en pers daarna uit.

Tip: De schil van de hokkaido pompoen is zacht en eetbaar dus je hoeft hem niet te schillen.

Beslag maken
2
  • Vet een cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier.
  • Mix met een staafmixer in een grote kom de pompoenblokjes samen met het sinaasappelsap, 80 ml water en 160 zonnebloemolie glad tot een puree.
  • Voeg de cakemix toe aan de pompoenpuree.
  • Voeg 1,5 tl gemalen kaneel en de sinaasappelrasp toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Cake bakken
3
  • Giet het beslag vervolgens in de cakevorm.
  • Bak de cake 50 - 55 min in de oven.
  • Meng intussen in een kleine kom 20 g poedersuiker met de roomkaas (zie TIP). Bewaar de roomkaas in de koelkast tot de cake afgekoeld is.

Tip: Heb je geen poedersuiker in huis? Gebruik dan 1 1/2 el kristalsuiker.

Cake afwerken
4
  • Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant met de roomkaas (zie TIP).
  • Garneer met pecannoten en snijd de cake in plakken.

Tip: Maak met de roomkaas spookjes op de cake. Gebruik de pecannoten als oogjes.