Opgerolde chocoladecake met frambozen en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Opgerolde chocoladecake met frambozen en pistachenoten

Opgerolde chocoladecake met frambozen en pistachenoten

+/- 8 stuks

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week verbluf je je bezoek, familie of gewoon jezelf met deze eyecatcher. De luchtige cake met slagroomvulling in combinatie met de frisse frambozen en knapperige pistachenootjes ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook voor de smaakpapillen ultiem genieten.

Tags:
Recette
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Blé
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson40 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ pour 2 personnes

400 g

Préparation pour brownie

(Contient Lait (contient du lactose), Gluten, Blé Peut contenir Soja, Fruits à coque, Graines de sésame, Œuf)

2 pièce(s)

Œuf

½ sachet(s)

Levure chimique

(Contient Blé Peut contenir Œuf, Gluten, Lupin, Lait (contient du lactose), Soja)

25 g

Pépites de chocolat au lait

(Contient Lait (contient du lactose), Soja Peut contenir Gluten, Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

40 g

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

200 ml

Crème fraîche liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

125 g

Framboises

20 g

Pistaches

Ingrédients à avoir chez soi

0.01 cc

Sel

10 g

Beurre [végétal]

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1533 kcal
Énergie (kJ)6413 kJ
Graisses82 g
dont saturés43 g
Glucides172 g
dont sucres110 g
Fibres2.3 g
Protéines21 g
Sel5 g

Ustensiles

Bol haut
Papier sulfurisé
Grand bol
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Mixeur
Mixeur
Bol
Petite casserole en inox
Sieve

Instructions

Préparer
1

Voeg de slagroom toe aan een hoge kom en bewaar in de koelkast tot stap 3. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).

Préparer le gâteau
2

Voeg de cakemix, 80 ml water, het bakpoeder, een snufje zout, de roomboter en 2 eieren toe aan een grote kom. Mix met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier zodat er een rechthoek ontstaat van ongeveer 30 x 35 cm. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en leg de warme cake inclusief bakpapier op een koude, vochtige theedoek. Let op: zorg dat de theedoek vochtig en niet te nat is, zodat er geen water op de cake belandt. Leg een tweede stuk bakpapier op de cake en rol de cake op. Leg de opgerolde cake in de koelkast om af te koelen.

Préparer la garniture
3

Haal de slagroom uit de koelkast en klop in de hoge kom met een garde of mixer tot er stevige pieken ontstaan. Breng ruim water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Hak de pistachenoten fijn.

Conseil: Laat 1 el slagroom over om samen met de chocoladedruppels te smelten. Zo word de chocolade romiger en kun je het makkelijker besprenkelen over de cake in stap 4.

Garnir
4

Rol de afgekoelde cake weer open en verdeel 3/4 van de slagroom erover. Rol de cake voorzichtig opnieuw op zonder het bakpapier. Druk de cakerol goed aan en snijd een stukje van de uiteinden af zodat deze mooi recht zijn. Smeer de overige slagroom op de bovenkant van de cakerol en gebruik een lepel om het geheel te besprenkelen met de gesmolten chocolade. Garneer met de frambozen en gehakte pistachenoten.

Conseil: Gebruik niet te veel vulling en smeer niet tot op de randen. Je wilt de cake zo strak mogelijk oprollen en anders loopt de vulling er uit.