Skip to main content
Parelgerst met friszoete granaatappelpitten

Dit is een klassieke combinatie van aubergine, yoghurt en granaatappelpitten uit het Midden-Oosten. De yoghurt zorgt voor een frisse smaak samen met de verse groene kruiden, zoals munt en bladpeterselie. Voor nog meer kleur voegen we ook nog paars-groene pistachenoten toe.

Tags:
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire
quantité

85 g

Orge perlé

(Contient: Gluten)

½ pièce(s)

Aubergine

4 leaves

Menthe fraîche

(Peut contenir : Céleri)

3 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

50 g

Yaourt entier

(Contient: Lait (contient du lactose))

50 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

20 g

Graines de grenade

10 g

Pistaches

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

250 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Énergie (kJ)2339 kJ
Calories559 kcal
Graisses23 g
Graisses saturées5.1 g
Glucides78 g
Sucres10 g
Fibres alimentaires19 g
Protéines16 g
Sel0.4 g
Poêle avec couvercle
Cocotte
Wok

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Roer regelmatig, giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aubergine 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de munt en bladpeterselie fijn. Voeg van beide kruiden een klein gedeelte toe aan de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerende slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

5

Voeg de parelgerst, extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige kruiden, de granaatappelpitten en pistachenoten.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes