Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Banane
½ pièce(s)
Poire
50 g
Farine d'amande
1 cc
Extrait de vanille
2 pièce(s)
Œuf de poule
pièce(s)
Beurre
1 cs
Sucre
50 g
Farine
1 cc
Levure chimique
pincée
Sel
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter.
Prak de banaan in een hoge kom. Schil de peer en snijd klein. Meng de peer met het amandelmeel, suiker, volkoren meel of bloem, bakpoeder en zout in een grote mengkom.
Scheid het eiwit en eigeel. Voeg het eigeel toe aan de geprakte banaan. Bewaar het eiwit in een aparte hoge kom.
Mix het eiwit stijf. Mix daarna het eigeel met de banaan luchtig. Voeg tussendoor het vanille-extract toe aan de banaan.
Schep het eigeel met banaan door de peer met amandelmeel en voeg als laatste het eiwit toe. Meng goed, maar niet te lang om te voorkomen dat alle lucht ontsnapt.
Schep het deeg in de cakevorm. Bak de cake 30 – 35 minuten in de oven.