Skip to main content
Hartige zoete-aardappelsoep
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten

Nieuw ingrediënt in je box! Dit heerlijke zuurdesembroodje uit de steenoven heeft een krokante korst en luchtige binnenkant. Pure ambacht!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Gele wortel

25 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Steenoven zuurdesembroodje

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten101.5 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels16.1 g
Eiwitten17.6 g
Zout2.5 g
Potassium622.3 mg
Calcium49.7 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik.
  • Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Soep koken
2
  • Verhit de boter in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de aardappelen, zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten en zure room.
  • Serveer het broodje erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders