Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij

Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij

met sojabonen, wortel en paprika

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Kippendijfilet

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bloem

0.12 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)796 kcal
Energie (kJ)3331 kJ
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels7.3 g
Eiwitten38.8 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de sjalot in halve ringen. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.

Groenten bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde sauteerpan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de sauteerpan (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan eventueel het bouillonblokje achterwege.

Saus laten sudderen
4

Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof.

Op smaak brengen
5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (zie Tip). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, de koriander en 1 limoenpartje per persoon.