Skip to main content
Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst
Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst

Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst

Avec des épinards et du riz cargo

De rode splitlinzen in dit recept hebben geen velletje meer. Daarmee is hun kooktijd verkort en ben jij sneller klaar. De kalkoen is in dit gerecht gekruid met kruidnagel, kurkuma en venkelzaad. De abrikozen geven een zoet accent aan dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Gele paprika

100

Kalkoenshoarma

45

Zilvervliesrijst

25

Rode splitlinzen

25

Gedroogde abrikozen

1

Pruimtomaat

50

Spinazie

Zelf toevoegen

½

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2389 kJ
Energie (kcal)571 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Paprika snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in smalle repen.

Kalkoenshoarma bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur. Bak de gele paprika en de kalkoenshoarma 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar, ingepakt in aluminiumfolie.

Koken
3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, 12 - 15 minuten, afgedekt, op laag vuur. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bak de linzen in de wok of hapjespan al roerend 1 minuut en voeg 75 ml water per persoon toe. Laat afgedekt 12 minuten zachtjes koken.

Spinazie slinken
4

Snijd ondertussen de abrikozen en tomaat klein. Voeg de laatste 6 minuten de tomaat, een klein deel van de abrikozen, de kalkoenshoarma en paprika toe aan de linzen. Voeg het grootste deel van de spinazie (evt. in delen) toe en laat al roerend slinken.

Op smaak brengen
5

Verdeel de overige spinazie over de borden en voeg de rijst toe aan de linzen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de linzenschotel over de spinazie en garneer met de overige abrikozen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Tomaat-paprikasoep met dragon

Tomaat-paprikasoep met dragon

Met parelcouscous en soepstengels
Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Avec des épinards, des légumes cuits et une vinaigrette miel-citron
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen, pompoenpitten, peen en krulpeterselie

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen, pompoenpitten, peen en krulpeterselie

Avec des abricots, des graines de courge, de la carotte et du persil
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Avec des abricots séchés et des gressins
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

De gehaktballetjes zijn voorgekruid met o.a. paprikapoeder, oregano, tijm en komijn
Volle yoghurt met pistachenoten, abrikozen en handsinaasappel

Volle yoghurt met pistachenoten, abrikozen en handsinaasappel

Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst

Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst

Avec des épinards et du riz cargo
Oranje soep met parelcouscous

Oranje soep met parelcouscous

Met zelfgemaakte soepstengels
Turkse yoghurt met sharonfruit

Turkse yoghurt met sharonfruit

Met gedroogde abrikozen en pistachenoten
Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en pompoenpitten

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en pompoenpitten

Yoghurt met kaki, gedroogde abrikozen en pistachenoten

Yoghurt met kaki, gedroogde abrikozen en pistachenoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes