Skip to main content
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

3.9
(1K)

Je garneert deze maaltijdsoep met verse dragon, een veelgebruikt kruid in de Franse keuken. Dit kruid smaakt een beetje naar drop of anijs. De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Omdat je ook parelcouscous toevoegt en zelf soepstengels maakt, wordt deze soep echt een stevige.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Noten
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

6 leaves

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

30 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2862 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten84 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Grote pan
Staafmixer of blender

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Hak de dragon en hazelnoten fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

3

Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelcouscous en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak 6 – 8 minuten in de oven. Wrijf, als de broodjes iets afgekoeld zijn, in met de overige knoflook.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de parelcouscous toe aan de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de dragon en de hazelnoten en serveer met de knoflook-soepstengels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders