Skip to main content
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten

4.2
(78)

Nieuw ingrediënt in je box! Hello Umami heeft een rijke smaak die diepte en complexiteit aan je gerecht toevoegt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

100 gram

Meiraap

½ stuk(s)

Appel

50 gram

Spinazie

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Hello Umami

5 gram

Verse dille & bieslook

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Water

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2797 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels15.1 g
Eiwitten19.6 g
Zout0.7 g
Calcium52.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Kleine kom

Instructies

Pompoenpitten roosteren
1
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Schil ondertussen de meiraap en snijd in blokjes.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.

Bulgur bereiden
2
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de meiraap in 2 - 3 minuten rondom goudbruin.
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 30 ml water per persoon toe. Kook, afgedekt, 5 - 8 minuten, of tot de meiraap gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de aangegeven hoeveelheid water in een pot. Voeg de bulgur toe en kook 10 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Garnering bereiden
3
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de spinazie eventueel in grove stukken.
  • Meng in een kleine kom de balsamicocrème, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de Hello Umami door de bulgur. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spinazie over borden. Verdeel de bulgur, meiraap, appel en geitenkaasbolletjes eroverheen.
  • Besprenkel met de balsamicodressing.
  • Garneer met de pompoenpitten en de verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders