Libanees flatbread met rundergehakt en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees flatbread met rundergehakt en labne

Libanees flatbread met rundergehakt en labne

met sumak, grillkaas, munt en peterselie

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

60 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mesclun

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

0.26 tl

Sumak

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5156 kJ
Energie (kcal)1232 kcal
Vetten65.7 g
waarvan verzadigd32.1 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.8 g
Eiwitten60.3 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

•Rasp
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan
•Koekenpan
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat doormidden en vervolgens in schijfjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.

Wortel en ui bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Vlees bakken
3

Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Flatbreads opwarmen
4

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en verwarm de flatbreads 1 - 2 minuten.

Mengen
5

Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/4 tl sumak en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de flatbreads in met de labnesaus, maar laat de randen vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix in een strook over de flatbreads. Leg de tomatenschijfjes in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Rol de flatbreads op en verdeel over de borden.